Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Učinkovita zaštita od virusa i funkcioniranje imunološkog sustava

Što napada vaš imunološki sustav i kako se zaštititi od virusa?

Poradite na prevenciji – ako imate narušen imunološki sustav, osjetljiviji ste na viruse. Kada imamo slab imunitet, virusi nas lakše napadaju i pojavljuju se bolesti poput prehlade i gripe.

Prirodna obrana tijela koja nam pomaže u učinkovitoj borbi protiv virusa i bakterija je presudna. Sada je važnije nego ikad održati jak imunološki sustav.

 

Ako imate narušen imunološki sustav, osjetljiviji ste na viruse.

Ako se vaš imunološki sustav naruši, postajete osjetljiviji na infekcije. Svi znamo da je bolje bolest bolje spriječiti, nego liječiti. Spriječiti ju možete na prirodan način.

Pripremili smo nekoliko učinkovitih prijedloga za zaštitu i jačanje imunološkog sustava!

 

Kako funkcionira vaš imunološki sustav?

Imunološki sustav je mehanizam koji štiti naše tijelo od neželjenih napadača poput bakterija, virusa, gljivica i drugih štetnih tijela. Osnovna funkcija imunološkog sustava je prepoznati uljeza i napraviti učinkovitu obranu. Mogli bismo reći da je imunološki sustav tijela zaštićen različitim “rodovima, sustavima i podsustavima” koji moraju raditi u harmoniji ako žele pobijediti viruse. Svi “rodovi” imunološkog sustava u stalnom su međusobnom kontaktu putem živčanih puteva, živčanih poruka i hormona. Ako je uništen samo jedan od podsustava, obrambeni sustav pada – i kao rezultat, imunološki sustav slabi.

Imunološki sustav uvelike se razlikuje od pojedinca do pojedinca. To je zbog različitih čimbenika poput genetike, spola, dobi, prehrane, količine vježbanja, stresa, količine sna, povijesti infekcija, cijepljenja itd. Na mnoge navedene čimbenike, poput prehrane, količine vježbanja, pušenja, stresa i količine sna, možemo uvelike utjecati mi sami.

 

Koji su najčešći čimbenici koji utječu na narušeni imunološki sustav?

  • promjene vremnea
  • povećana fizička opterećenost
  • povećan nivo stresa

Kako ojačati imunološki sustav na zdrav način?

Vaša prva obrana je odabir zdravog načina života. Slijeđenje općih smjernica dobrog zdravlja najbolji je korak koji možete poduzeti za prirodno održavanje jakog i zdravog imunološkog sustava. Svaki dio vašeg tijela, uključujući imunološki sustav, djeluje bolje ako je zaštićen od napada okoline i podržan zdravim životnim navikama, poput jedenja puno voća i povrća, redovitog vježbanja, održavanja zdrave težine, dovoljno spavanja, izbjegavanja stresa. Zapamtite važne preventivne korake kako biste izbjegli infekcije, poput čestog pranja ruku i higijene kašlja.

Utjecaj prehrane na imunološki sustav

Osim makronutrijenata koji utječu na funkcioniranje imunološkog sustava, izuzetno važnu ulogu imaju i mnogi vitamini i minerali koji su sastavni dio stanica imunološkog sustava. Spomenuti mikroelementi su makro-važni i pokazalo se da sudjeluju u održavanju zdravog imunološkog sustava. Njihov nedostatak može uzrokovati razne probleme u životu koji značajno utječu na kvalitetu života.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti da se sve korisne tvari mogu konzumirati raznovrsnom i uravnoteženom prehranom. Prehranom možete podržati imunološki sustav prvenstveno jedući velike količine voća i povrća, orašastih plodova i hrane bogate omega-3 masnim kiselinama. S druge strane, nastojite ograničiti količinu zasićenih masnih kiselina jer one mogu ubrzati upalne procese u tijelu. Važne su namirnice s vitaminima B skupine, posebno vitamin B6 koji osigurava dobro funkcioniranje timusa i jača imunološki sustav. Važnu ulogu ima i mineral selen.

 

Vitamini i minerali su ključni za funkcioniranje našeg tijela

Vitamini su tvari koje sudjeluju u mnogim procesima u tijelu, a najčešće se pojavljuju kao kofaktori u raznim enzimskim reakcijama. Primjerice, sudjeluju u regeneraciji kože, brinu se o pravilnom funkcioniranju živaca, mozga, imunološkog sustava, a neki štite i stanice od slobodnih radikala. Uz rijetke iznimke, naše ih tijelo ne može samostalno sintetizirati, pa ih moramo konzumirati s hranom ili dodacima prehrani.

Kako pobrinuti za dovoljan unos?

Najbolje za imunološki sustav je osigurati pravilan unos vitamina i minerala pravilnom i nadasve raznolikom prehranom. S obzirom na to da su ponekad potrebe za vitaminima i mineralima nešto veće, potreban je dodatni unos tih dodataka prehrani.

VITAMIN C – TVOJE RJEŠENJE I PRVA POMOĆ KOD PADA IMUNITETA

Hladne noći, svježa jutra i širenje prehlade mogu brzo utjecati na rad imunološkog sustava. Zbog toga je trenutno najvažnije pronaći prirodan način za očuvanje i jačanje imuniteta.

Ukusan napitak od limuna s optimalnom dozom vitamina C osvježava tijelo i pomaže nam da se riješimo neželjenog umora.

  • Okrepljuje imunološki sustav
  • Štiti pred oksidacijskim stresom
  • Sprečava umor
  • Pomaže pri izgradnji kolagena
  • Pridonosi lijepoj koži
  • Pridonosi pravilnom funkcioniranju živčanog sustava
-30%

Babe’s Vitamin C

Dodatak prehrani

Aktivirajte svoje zdravlje i ljepotu vitaminom C!
  • Jača imunološki sustav
  • Pomaže u stvaranju kolagena
  • Pomaže u zaštiti stanice od oksidativnog stresa
  • Pomaže obnoviti energiju
  • 1000 mg vitamina C po dozi
150g | za 30 dana
Redovna cijena: 10,90 
7,64 
Nije na zalihi

Kako možemo primijetiti da nam manjka vitamina C?

  • slab imunološki sustav
  • česte prehlade i umor
  • suha i crvena koža
  • ispucani krajevi kose

Brižno odabrani sastojci
Babe’s Vitamin C napitak normalizira rad vašeg imunološkog sustava i ispunjava vas dodatnom energijom.

Askorbinska kiselina (izvor vitamina C) također djeluje kao antioksidans i tako štiti naše stanice od oksidativnog stresa.

Prirodna aroma limuna za izvrstan okus koji će vam utažiti žeđ.

Odgovori

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-30%
Babe’s Magnezij

Ukusan napitak s magnezijevim citratom za optimalnu apsorpciju

13,10  9,16 
-20%
Bye Bye Cellulite

Učinkovit piling za lijepe noge bez celulita

27,90  22,33