I vama je poznat osjećaj kad vam je jednom mjesečno teško ustati iz kreveta, boli vas trbuh, a boca s toplom vodom čeka na vašem noćnom ormariću? Stavili ste je tamo jer... Menstrualni grčevi i magnezij | Babe's Vitamins HR
Prijava
0,00 kn
sakriti red
  • Besplatna dostava za sve kupovine iznad 300 HRK.
  • Kontrola kvalitete prema HACCP standardima.
  • Brand poznat u više od 30 zemalja širom svijeta.
  • 100% sigurna kupnja plaćanje. Provjerena web trgovina.
Prijava
0,00 kn

Menstrualni grčevi i magnezij

I vama je poznat osjećaj kad vam je jednom mjesečno teško ustati iz kreveta, boli vas trbuh, a boca s toplom vodom čeka na vašem noćnom ormariću? Stavili ste je tamo jer ste znali da vas ujutro čeka prvi dan menstruacije. I sama sam imala velikih problema s menstrualnim grčevima, a u nastavku ću vam predstaviti kako sam se nosila s njima.

Otkad pamtim, dani menstruacije bili su mi velika smetnja. Tijekom menstruacije maternica se smanjuje i tako se neoplođeno jaje i oljuštena sluznica istiskuju iz tijela, što može uzrokovati jaku bol. Kod mene je obično počinjalo s bolovima u donjem dijelu leđa, a sljedeći dan slijedila je menstruacija. Prvi dan uvijek je bio najteži, bolovi su bili najjači i osjećala sam se bolesno u trbuhu te sam imala glavobolju. Ponekad je bilo toliko loše da sam ostajala u krevetu do noći. Moji najmiliji pobrinuli su se za toplu vodu i toplu juhu ili čaj da me zagriju. Taj dan cijeli je život stao, jednom mjesečno propustila sam školu, a kasnije i fakultet i posao.

Budući da sam željela smanjiti simptome bolne menstruacije, posvetila sam se brizi o zdravlju tijela. Dugo redovito vježbam, koncentriram se na trčanje i hodanje uz grupne vježbe barem pola sata svaki dan. Redovite seksualne aktivnosti također povoljno utječu na tijelo, a seks tijekom menstruacije ublažava grčeve. Jedem sasvim zdravo i kupujem raznoliku hranu. U obrok obično uključim puno voća ili povrća. Iznimka su dani prije mjesečnog razdoblja, kada je šalica sladoleda na dan nešto sasvim normalno – da, i zimi! 😊 Također, tih dana imam potrebu za komadom čokolade (po mogućnosti, tamne), koja u tijelu oslobađa hormone sreće, to jest dajem svojem tijelu sve što mu je potrebno da bi se osjećalo što je bolje moguće.

Tek nedavno usredotočila sam se na stres, koji također snažno utječe na proces menstrualnog ciklusa. Stres narušava hormonalnu ravnotežu i može biti razlog da se menstrualni ciklus odgađa, traje duže ili kraće, a između toga može uzrokovati krvarenje. Osim toga, smanjuje imunitet, a budući da je imunološki sustav slabiji, tijelo lošije podnosi menstrualne bolove. Zato, posebno prije menstruacije, pazim da odvojim dovoljno vremena za odmor i usredotočim se na lijepe stvari. Kad bih barem mogla zakazati masažu, jer to je jedno od najljepših opuštanja, zar ne? U dane menstruacije uvijek u blizini držim bocu s toplom vodom, koju stavljam na donji dio želuca. Daje mi lijep i topao osjećaj, a grijanje pomaže i u cirkulaciji krvi te ublažava bol.

Prije nekog vremena otkrila sam proizvod koji pokazuje izvanredne rezultate već nakon dva mjeseca! Dodatak prehrani Babe's Magnesium piće je koje pripremam jednom dnevno.

Magnezij je mineral koji je vrlo važan za živčani sustav i mišiće, a pridonosi i zdravim zubima i kostima. Ako ga ima premalo u tijelu, to često može dovesti do grčeva u mišićima, umora i nedostatka energije, pojavljuje se glavobolja, nedostatak koncentracije i apetita.

U posljednja dva mjeseca moji su menstrualni grčevi znatno slabiji. Prvi se put ne bojim dana svoje mjesečnice i čekam je smireno, jer znam da neću završiti kod kuće, bespomoćno ležeći. Prije menstruacije više nisam umorna i iscrpljena, a mišićne grčeve gotovo uopće ne osjećam. Primjećujem i da svaki dan imam više energije i spavam puno bolje. Proizvod je veganski, pa znam da piće ne sadržava umjetne tvari. Sadržava magnezijev citrat i prirodnu aromu naranče i limuna, što mu daje svjež okus.

Osjećam se izvrsno, budući da znam da se na odgovarajući način brinem o svojem tijelu i jamčim mu potrebne tvari. Nadam se da ćete sami isprobati proizvod. 😊 Tijelu trebaju biti zajamčene sve tvari koje su mu potrebne za funkcioniranje, a ono nam uzvraća zdravim i dobrim osjećajem. Što više brinete o sebi, bit ćete sposobniji, puni energije i moći ćete uživati u svakom danu svojeg života – čak i za vrijeme menstruacije.Prati nas:

Želiš proslaviti/podijeliti svoju ženstvenost? Cura, glasno i ponosno podijeli svoju priču.

Jednostavno označi svoju objavu s #babesvitamins te prati nas i ostale cure na Instagramu!

© 2021 Babe's vitamins. Sva prava pridržana.

Svi sadržaji na ovim stranicama www.babesvitamins.hr su informativnog karaktera i ne mogu zamijeniti savjet ljekarnika ili liječnika.