Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kako zaustaviti ispadanje kose

Gubitak kose jedan je od najčešćih problema u svijetu i pogađa čak trećinu stanovništva. Međutim, moramo znati da je to prirodni fenomen i ne trebamo se brinuti ako nam nekoliko dlaka otpadne dnevno. Potpuno je prirodno gubiti i do 100 dlaka dnevno. Mnogi se ljudi bore s pretjeranim gubitkom kose, ali bez dovoljno učinkovitih rješenja. Naše je rješenje prirodno.

Pripremili smo nekoliko savjeta kako zaustaviti gubitak kose na prirodan način.

Uzroci gubitka kose kod žena i muškaraca

Mnogo je vrsta gubitka kose, pa je pronalazak uzroka pravi izazov. Većina nije povezana sa sustavnim ili unutarnjim bolestima, pa čak i loša prehrana nije čest faktor. Kosa se lako može prorijediti kao rezultat unaprijed utvrđenih genetskih čimbenika i cjelokupnog procesa starenja. Mnogi muškarci i žene mogu primijetiti blago fiziološko stanjivanje kose koje započinje već u 30-ima i 40-ima. Životne neugodnosti, uključujući bolest, emocionalne traume, hormonalne promjene poput trudnoće, puberteta i menopauze, mogu uzrokovati gubitak kose. Također nekoliko medicinskih stanja, uključujući bolesti štitnjače, nedostatak željeza i sekundarni sifilis. Ako primijetite prekomjerni pretjerani gubitak kose ili ozbiljan gubitak kose u čupercima, što nije normalno, preporuča se naravno konzultirati se sa stručnjakom ili posjetiti liječnika.

Najčešće prehrambene veze kod gubitka kose su nedostatak cinka i željeza. Zbog njihovog nedostatka kosa je lomljiva i opada, nokti su nam također lomljivi, javlja se umor i možemo biti osjetljiviji na razne infekcije. Ali mnoga istraživanja pokazuju da je nedovoljni unos sljedećih vitamina i hranjivih tvari također kriv za gubitak kose; biotin, vitamin C, masti, vitamin D, vitamin B12, vitamin A, bakar i selen.

Najčešći razlozi gubitka, rasta i obnavljanja kose uključuje različite čimbenike:

  • dob (najčešći razlog),
  • genetika,
  • promijene u hormonima,
  • godišnje doba
  • nedostatak hranjivih sastojaka (promjene prehrambenih navika, prehrane …),
  • nezdrav način života,
  • stres,
  • kožne bolesti (ponekad kao posljedica mikoze).

Kako spriječiti gubitak kose

Bujni rast kose nije samo po sebi razumljiv. Gubitak kose ili poremećaji rasta susreću se mnogi. Do neke je mjere gubitak kose normalna pojava – posebno ispadanje tijekom prijelaznih razdoblja, jeseni i proljeća. Ne trebaju nam skupi tretmani ili umjetni proizvodi da bismo to spriječili, jer je prirodna pomoć protiv gubitka kose potrebna za kvalitetnu obnovu i zdravu kosu.

Našoj kosi pružamo dodatnu njegu

Klasična njega kose šamponom i regeneratorom vjerojatno neće biti dovoljna. Osušenoj i oštećenoj kosi potrebna je dodatna njega, koja se može pružiti na jednostavan i prirodan način, bez skupih posjeta kozmetičkim i frizerskim salonima.

Korištenjem kokosa ili kakao maslaca koji osim masnih kiselina sadrže i vitamine i minerale koji njeguju i vlaže kosu. Dakle, mogu poslužiti kao dodatna njega kose na nekoliko načina.

Maska za kosu: Nanesite rastopljeni kokos ili kakao maslac na vlažnu kosu (kakao maslac se stvrdne na oko 25 stupnjeva, pa pripazite da ne otvrdne na kosi), ostavite masku na kosi 20-30 minuta, zatim kosu kao i obično peremo šamponom.

 

Balzam za kosu: Nakon šamponiranja na kosu nanesite malu količinu rastopljenog maslaca i ostavite da djeluje 2-3 minute. Oprati toplom vodom.

 

Ulje za njegu kose: Kokosovo ulje sadrži uglavnom masne kiseline i može prodrijeti duboko u kosu te pružiti hidratantnu njegu. Otopite nekoliko kapi i nanesite na suhe vrhove.

 

Masaža vlasišta jedan je od boljih promotora rasta kose. Što nam treba za masažu vlasišta? Zagrijte kokosovo ulje u mikrovalnoj, pustite da se malo ohladi, dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja ružmarina i sve to nanesite na kosu i vlasište koje se zatim lagano masira 5 minuta. Zatim zamotajte kosu mokrim ručnikom prethodno umočenim u vruću vodu i ostavite na kosi najmanje 10 minuta. Dobro češljamo i peremo kosu. Ako mazimo kosu barem jednom tjedno, ona će biti sjajnija i brže će rasti.

 

Pravilna prehrana i dovoljan unos tekućine

Svi znamo da dobra i zdrava prehrana utječe na izgled naše kože i nije iznenađujuće što na isti način utječe i na našu kosu. Ako želimo da nam kosa brže raste, važno je unijeti dovoljno bjelančevina (riba, orašasti plodovi, jaja) u tijelo. Vitamini su također važni – vitamini A, C i E, kao i vitamini B i željezo, jer oni značajno doprinose rastu i zdravlju kose.

Voda je presudna za normalno funkcioniranje tijela kao i za kosu. Dnevno nam treba najmanje 1 litra na 25 kg tjelesne težine, a ako smo aktivni ili se zadržavamo u vrućem i vlažnom okruženju, treba nam malo više. Da bismo ga zaista pojeli, dobivamo bocu vode koju uvijek možemo imati sa sobom.

 

Kosu hranimo iznutra

Lijepa kosa je njegovana kosa. Ako želimo sjajnu kosu, moramo barem približno slijediti principe zdrave prehrane, unositi puno minerala i vitamina, posebno vitamina B. Jedan od najvažnijih “sastojaka” kose također je proteinski kolagen. Kolagen je ono što kosi daje snagu i fleksibilnost. Budući da se nakon 20. godine sinteza kolagena u tijelu počinje lagano smanjivati, preporučuje se dodavanje kolagena u prahu prehrani za bujnu frizuru. Pogotovo u nadolazećim ljetnim mjesecima, kada na kosu negativno utječe nekoliko vanjskih čimbenika, važna je odgovarajuća prehrana kose.

Dodavanje određenih vitamina prehrani i promjena načina života može utjecati na ubrzani rast i smanjeni gubitak kose. Naše tijelo treba mnogo važnih hranjivih sastojaka kako bi stvorilo novu kosu. Priuštite si MSM koji se naziva i mineral za uljepšavanje. MSM je oblik prirodnog organskog sumpora. Budući da je hrana koju jedemo često visoko prerađena, dobivamo je u malim količinama prehranom i stoga je dodatno konzumiramo kao dodatak prehrani. Konzumiramo ga u kombinaciji s vitaminom C, jer ima još bolju apsorpciju.

Vitamin C obvezan na zdravu kosu!

Vitamin C važan je za zdravu kosu. Pomaže u proizvodnji kolagena, koji je neophodan za zdravu i sjajnu kosu. Djeluje kao antioksidans i sprečava gubitak kose. Mnogo vitamina C nalazi se u agrumima (naranče i limuni) i u zelenoj paprici. Preporučene dnevne količine su 1.000 do 3.000 mg vitamina C.

 

Prirodni vitamini za jaču, gušću i sjajniju kosu.

Babe’s Hair Vitamins sadrži najvažnije sastojke koji su presudni za ljepšu i zdraviju kosu.

Najbolja alternativa protiv gubitka kose definitivno je biotin. Biotin je vitamin B kompleksa, označen kao B8, i najvažniji je mikrohranjivi sastojak za zdravlje i ljepotu naše kose. Kolagen je važan protein koji se također nalazi u kosi, gdje se brine o elastičnosti kose, a vitamin C pomaže u izgradnji kolagena, a također štiti kosu kao snažan antioksidans.

100% prirodni napitak u prahu koji će vašu kosu nahraniti  svim potrebnim vitaminima i mineralima, a uz to će pružiti njegu kosi.

  • smanjiti pretjerani gubitak kose,
  • spriječiti razdvajanje krajeva,
  • 5 g sadrži čak 1.250 µg biotina (2.500% NRV),
  • ne sadrži šećer,
  • uspješno stimuliraju rast kose,
  • omogućiti brži oporavak oštećene kose,
  • kosa postaje jača, gušća i sjajna,
    nude dugotrajnu i sveobuhvatnu njegu vaše kose.

 

Preporučena dnevna količina je 5 g (1 mjerica). Umiješajte u čašu vode i popijte nakon što se prašak otopi. S 5 g praha unosite 1.250 µg (2.500% NRV) biotina i 100 mg (125% NRV) vitamina C.

 

-15%

Babe’s Hair Vitamins

Dodatak prehrani

Revolucionarna formula s biotinom, kolagenom i mineralom za uljepšavanje!
  • Dulja, gušća i jača kosa
  • Hrani kosu svim važnim vitaminima i mineralima
  • Brine se o zdravlju kose i ubrzava njen rast
  • Manje ispucalih vrhova i ispadanja kose
  • Ukusan napitak bez šećera
  • Dokazano djeluje
150g | za 30 dana
Redovna cijena: 27,90 
23,71 
Nije na zalihi

Odgovori

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-30%
Babe’s Magnezij

Ukusan napitak s magnezijevim citratom za optimalnu apsorpciju

13,10  9,16 
-20%
Bye Bye Cellulite

Učinkovit piling za lijepe noge bez celulita

27,90  22,33